Piškotki & Zasebnost

1. Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

2. Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani. Doživetje na naši spletni strani je tako bolj osebno, obenem pa se bolje odziva na uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas. Brskanje po spletni strani je tako bolj učinkovito in prijetno.

3. Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti. Ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki nam pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo nam pri zbiranju statistik, s katerimi lahko spremljamo obisk naše spletne strani. S pomočjo piškotkov poskušamo oceniti učinkovitost zasnove naše spletne strani, ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabniki na njegovi spletni strani.

4. Katere piškotke uporabljamo?

OBVEZNI PIŠKOTKI

Obvezni piškotki pomagajo našemu spletnem mestu omogočiti osnovne funkcije, kot so navigacijska strani in varen dostop spletna mesta. Spletno mesto brez teh piškotkov ne more pravilno delovati.

5. Nadzor nad piškotki

Večina brskalnikov sprejema piškotke avtomatsko, ampak vi lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika tako, da izbrišete piškotke oziroma izklopite avtomatsko sprejemanje, če to želite. Generalno imate možnosti, da pregledate listo piškotov, ki jih stran uporablja, pobrišete vsakega posebej, blokirate piškotke tretjih oseb ali piškotke določenih domen, sprejemate vse piškotke, lahko ste tudi obveščeni, kdaj je novi piškotek izdan oziroma zavrnjen. Obiščite nastavitve vašega brskalnika, da spremenite nastavitve piškotkov. Sledile naslednjih navodilom za vaš tip brskalnika:

6. Spoštujemo vašo zasebnost

V primeru, da nam na strani ponudite katerikoli osebni podatek, bomo spoštovali vašo zasebnost. Naša politika glede varovanja podatkov je naslednja:
 • Uporabnikom vedno natančno povemo, kako bomo uporabili podatke, ki jih vpišejo v različne obrazce na spletni strani. Vsi ti podatki pa nikoli niso dostopni tretjim osebam.
 • Podatkov o naših uporabnikih nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih uporabila katerakoli tretja oseba.

7. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov

S posredovanjem oziroma izpolnitvijo zahtevanih osebnih in drugih podatkov izjavljam, da sem seznanjen/a in soglašam ter izrecno dovoljujem in pooblaščam podjetje, MG leseno darilo Gregor Bošnik s.p., Gmajna 30, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija, da zbira in obdeluje moje osebne in druge podatke, ki sem jih vnesel/a v vnosni obrazec (v nadaljevanju: podatki), za namene neposrednega trženja storitev in produktov družbe (na primer obveščanje o novostih storitev in produktov, ki jih trži, poizvedbe, priprave ponudbe oziroma odgovora ter vzpostavitve kontakta oziroma komunikacije, pri čemer lahko družba uporablja različne komunikacijske kanale – telefon, navadna pošta, elektronska pošta). Družba pridobljene osebne podatke zbira in obdeluje v skladu z določbami GDPR in veljavnega zakonodaje, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
Seznanjen/a sem, da se lahko od prejemanja vseh tržnih e-sporočil, namenjenih za neposredno trženje storitev (v nadaljevanju: tržna e-sporočila) družbe kadarkoli odjavim s posredovanjem pisne izjave podjetju na e-naslov info@lesenodarilo.si ali na naslov podjetja, MG leseno darilo Gregor Bošnik s.p., Gmajna 30, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija. Seznanjen/a sem, da bo podjetje z mojo odjavo prenehala uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja. Seznanjen/a sem, da se z odjavo od tržnih e-sporočil samodejno odjavim tudi od prejemanja vseh obvestil, na katera sem morebiti prijavljen/a. Seznanjen/a sem, da družba z mojo odjavo od tržnih e-sporočil preneha uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja, od družbe pa lahko kadarkoli pisno zahtevam, da trajno ali začasno preneha uporabljati moje osebne podatke za namen neposrednega trženja.
Izjavljam, da sem seznanjen/a in soglašam s tem, da moje navedene osebne podatke upravlja in obdeluje oziroma uporablja podjetje, MG leseno darilo Gregor Bošnik s.p., Gmajna 30, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija v svoji bazi osebnih podatkov za neposredno trženje. Izjavljam, da sem seznanjen/a z dejstvom, da dajem te svoje osebne podatke prostovoljno in brez posledic če odklonim.
Upravljalec posameznikom, katerih podatke obdeluje zagotavlja vse pravice v skladu z GDPR (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkom. Na e-naslov info@lesenodarilo.si ali na naslov podjetja, MG leseno darilo Gregor Bošnik s.p., Gmajna 30, 2380 Slovenj Gradec, Slovenija, lahko v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo pošljete svojo zahtevo:
 • Za pridobitev potrditve ali v zvezi z vami obdelujemo osebne podatke.
 • Za dostop do osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas.
 • Za pridobitev informacij: O namenu obdelave, o vrsti zadevnih osebnih podatkov, o uporabnikih in kategorijah uporabnikov, ki so jim osebni podatki.
 • Razkriti in o obdobju hrambe osebnih podatkov.
 • Za popravek osebnega podatka, ki se nanaša na vas.
 • Za izbris osebnega podatka, ki se nanaša na vas.
 • Za omejitev naše obdelave/uporabe osebnega podatka, ki se nanaša na vas.
 • Da ugovarjate obdelavi/uporabi osebnega podatka, ki se nanaša na vas.
 • Da preklicujete vašo privolitev za uporabo/obdelavo enega ali več osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas.
 • Vašo zahtevo bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 1 meseca.
 • V zvezi z našo obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

8. Kontaktni podatki

MG leseno darilo, Gregor Bošnik s.p.
Gmajna 30
2380 Slovenj Gradec

Elektronska pošta: info@lesenodarilo.si
Telefonska številka: 040 831 315 (Maja Bošnik)